Vijf redenen om als ondernemer een internetbureau in te schakelen (in plaats van dat handige neefje…)

man-coffee-cup-pen (1)

Als ondernemer kun je niet om het internet heen, de digitale wereld is minstens zo belangrijk geworden als de fysieke en biedt veel extra kansen. Belangrijk dus om aanwezig te zijn op het wereldwijde web. Wij zijn ervan overtuigd dat een website voor iedere ondernemer van meerwaarde kan zijn als deze website tenminste doordacht gerealiseerd wordt.

In dit digitale tijdperk zijn er veel handige hobbyisten die je graag helpen je website te bouwen. Wanneer je echter wilt dat je website daadwerkelijk je bedrijfsdoelen ondersteunt en versterkt doe je er beter aan een professioneel webbureau in te schakelen.

Hierom schakel je een webbureau in:

1. Een goed webbureau start bij je doelstellingen

Die behulpzame vriend of dat handige neefje start waarschijnlijk dolenthousiast met het bouwen van je website maar vergeet één essentieel ding: de doelstelling. Door voorafgaand de doelstellingen van de website goed in kaart te brengen en er daarmee voor te zorgen dat de uiteindelijke website hier aan voldoet vormt de website een meerwaarde voor je bedrijf. In plaats van dat de website puur op internet aanwezig is, helpt deze bijvoorbeeld bij aan het aandragen van potentiële klanten of juist met het informeren van mensen.

Dat handige neefje start waarschijnlijk dolenthousiast met het bouwen van je website maar vergeet één essentieel ding.

2. Een professional zorgt dat de website jouw doelgroep aanspreekt

Dat een website er goed uit dient te zien is vanzelfsprekend. De website dient er echter voor jouw doelgroep aansprekend en goed uit te zien. Zo zullen middelbare scholieren een heel andere stijl en toon waarderen dan mensen die op zoek zijn naar een financieel expert. Een professioneel webbureau houdt daarom rekening met de doelgroep en identiteit van jouw bedrijf en zorgt daarmee voor een website die gewaardeerd wordt.

3. Een webbureau ziet het grote plaatje

Een goede website laten bouwen is één. Ervoor zorgen dat de website ook daadwerkelijk gevonden wordt is minstens zo belangrijk. Een webbureau kijkt verder dan alleen jouw website. Het is namelijk belangrijk om ook voldoende te doen aan zoekmachine-optimalisatie, het liefst periodiek. Een goed webbureau denkt met je mee over het onder de aandacht brengen van je website en het vindbaar maken hiervan in het machtige en grote Google.

Een webbureau kijkt verder dan alleen jouw website.

4. Een professionele partner schat risico’s en complexiteit juist in

Wanneer je bijvoorbeeld een webwinkel hebt is het waarschijnlijk dat je persoonsgegevens verzamelt zoals adresgegevens. Het is dan prettig dat een webbureau je kan adviseren over het al dan niet implementeren van beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat je bezoeker veilig gebruik kan maken van jouw website.

5. Een webbureau groeit met je mee

In tegenstelling tot jouw neefje, die zo vrijblijvend in het project is gestart dat hij eigenlijk liever andere dingen doet dan aan jouw website werken, blijft een webbureau altijd bereikbaar. Een goed en degelijk webbureau groeit met je mee als ondernemer en geeft je tijdig advies over het uitbreiden of aanpassen van je website, bijvoorbeeld wanneer je dienstenpakket veranderd of wordt uitgebreid.

Redenen genoeg om als serieuze ondernemer een professionele webpartner in te schakelen. Interesse om vrijblijvend eens verder te praten? Neem contact op met Internetbureau Goodday uit Tilburg via de website, info@hellogoodday.nl of 06 385 440 48.

Joery
Designer @ Goodday, en mede-eigenaar van Goodday en Snoepabonnement.com. Joery is ook parttime werkzaam op Fontys Hogeschool Journalistiek en actief binnen een politieke jongerenorganisatie.
Share
This

Post a comment